Find en ven eller kæreste på KristenDate.dk
AdamogEva.dk
Hansaman
Hansaman siger: Et råd: Bær altid Korset. Det har Frelst mit liv flere gange. Den ene x så jeg Dæmon fra mit Højre øre forsvinde ud af Havedøren.
Tal i megafonen

Forum >> Fritid >> Debat


Anonym

Salmer, sange eller musik som giver dig styrke

Go'aften til jer alle sammen.

Jeg sidder på de sene nattetimer og filosoferer over hvad alle jer andre lytter til? Er der nogle udvalgte salmer eller sange - måske bare et stykke musik som giver jer styrke?

Er det salmerne fra salmebogen? Som i kirken om søndagen bliver sunget af et fantastisk kor - fremført af en sublim organist som danner synergi, som giver jer styrke, kuldegysninger eller får hårene i nakken til at rejse sig?

Er det måske Kim Larsens fortolkning af en salme som gør det? Noget klassisk musik? Eller måske noget populær pop musik som direkte, indirekte eller mellem linjerne giver jer styrke?

Hvis I ønsker at dele det med resten af forummet, så tøv ikke med at skrive salme nr., navnet på sang/kunstner eller måske et link til Spotify, YouTube eller et tredje medie. 

Personligt er jeg rigtig glad for salmebogen og salmer fra resten af verden. Jeg lytter også til meget andet musik som styrker mig.

Imens jeg skriver dette lytter jeg til Nikodimos Kabarnos - link vedlagt.

Dbh,
Acta

Anonym
Tak for spørgsmålet! Ja, det har da været ud på de små timer, da du skrev. Hvad jeg lige lytter til for at hente styrke, afhænger lidt af humør, tid på dagen og årstid - er for tiden dog ret optaget af aftensange, både fra salmebogen (f.eks. nr. 778) og Højskolesangbogen (især "Stille, hjerte, sol går ned", der findes en ret god version her: Louise Fribo - Stille Hjerte, Sol Går Ned - YouTube). I øvrigt har jeg forsøgt at samle fremførelser med god lydkvalitet af en del salmer her: Danske salmer / Danish hymns / Dänische Kirchenlieder - YouTube.

God søndag
Niklas
Anonym
Her er nogle af mine favoritter.